Sunday, February 19, 2012

Pertandingan Makan Roti Canai Cara Rasulullah di Permatang Badak

Pertandingan makan roti canai telah dianjurkan oleh MTD Panching dimana ada kelainan sedikit akan pelaksanaannya, Peserta yang menyertai pertandingan ini berumur bawah 40 tahun dan semuanya lelaki dan pemenang adalah dikira oleh juri dengan memerhatikan peserta yang makan roti canai dengan berhemah, sopan seperti dan mengikut sunah Rasulullah S.A.W. Seramai 10 orang peserta telah menyertai pertandingan ini. Pertandingan ini telah dijalankan di kawasan Permatang Badak di sebuah kedai makan milik ahli Pas Paya Besar.
      Pertandingan ini telah dirasmikan oleh Ustaz Yusof Embong Selaku Yang DiPertua Pas Paya Besar, Beliau telah memberikan semangat dan juga menyampaikan sedikit tazkirah ringkas kepada peserta serta penduduk setempat yang hadir dan turut hadir Ustaz Tarmizi Yahya selaku TYDP dan juga Pengarah MTD Panching. Majlis diserikan lagi dengan nyayian nasyid oleh pelajar dari Mahat Tahfiz Muhammadiah Permatang Badak, tiga lagu disampaikan dan mengakhiri persembahan mereka dengan berselawat ke atas Nabi Muhammad S.A.W dan dinyayikan bersama oleh para hadirin.
     Majlis juga telah menyampaikan sumbangan kepada para ibu tunggal dan yang sakit. Seramai 10 orang ibu tunggal dan 2 orang pesakit yang diwakii oleh keluarga menerima sumbangan yang disampaikan oleh Ustaz Yusof Embong yang berupa barangan asas makanan. Majlis juga diserikan dengan cabutan bertuah dimana seramai 10 orang hadirin yang telah menerima hadiah dan cabutan serta hadiah disampaikan oleh Sdr Yaakop selaku pengarah UPU Bukit Rangin dan juga Ustaz Yusof Embong. Pemenang bagi pertandingan makan roti canai cara Rasulullah telah dimenangi oleh Adik Muhammad Hafis bin Abdullah dari Permatang Badak.

1 comment:

  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI.... KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI.... KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    ReplyDelete